For the complete documentation index, see llms.txt. This page is also available as Markdown.

Opcja szyfrowania w ustawieniach planu backupu jest wyłączona

Jak rozwiązać problem z wyłączonymi ustawieniami szyfrowania w istniejącym planie backupu.

⚠️ Problem

Podczas edycji istniejącego planu backupu przełącznik szyfrowania jest wyszarzony i niedostępny.


💡 Przyczyna

Ustawień szyfrowania nie można modyfikować w istniejącym planie backupu — jeśli plan zostanie utworzony bez szyfrowania, włączenie tej opcji w późniejszym czasie nie będzie możliwe.


🔧 Rozwiązanie

Z uwagi na brak możliwości włączenia szyfrowania w istniejącym planie backupu, sklonuj go i zmodyfikuj nowo utworzoną kopię:

  1. Przejdź do zakładki Plany > Backup i kliknij przycisk edycji obok planu, który chcesz skopiować.

  2. Kliknij przycisk klonowania , aby utworzyć identyczną kopię planu, a następnie wprowadź jego nazwę.

  1. Po sklonowaniu planu możesz wyłączyć jego harmonogram, zaznaczając go na liście i wybierając z górnego menu opcję Wstrzymaj plan, lub od razu usunąć pierwotny plan.

Ostatnia aktualizacja

Czy to było pomocne?