Jak rozwiązać problem z wyłączonymi ustawieniami szyfrowania w istniejącym planie backupu.
Podczas edycji istniejącego planu backupu przełącznik szyfrowania jest wyszarzony i niedostępny.
Ustawień szyfrowania nie można modyfikować w istniejącym planie backupu — jeśli plan zostanie utworzony bez szyfrowania, włączenie tej opcji w późniejszym czasie nie będzie możliwe.
Z uwagi na brak możliwości włączenia szyfrowania w istniejącym planie backupu, sklonuj go i zmodyfikuj nowo utworzoną kopię:
Przejdź do zakładki Plany > Backup i kliknij przycisk edycji obok planu, który chcesz skopiować.
Kliknij przycisk klonowania , aby utworzyć identyczną kopię planu, a następnie wprowadź jego nazwę.
Po sklonowaniu planu możesz wyłączyć jego harmonogram, zaznaczając go na liście i wybierając z górnego menu opcję Wstrzymaj plan, lub od razu usunąć pierwotny plan.
Podczas usuwania pierwotnego planu wyświetli się monit z pytaniem o usunięcie powiązanych z nim danych. Jeśli zdecydujesz się je zachować, ich późniejsze usunięcie trzeba będzie przeprowadzić ręcznie z poziomu magazynu docelowego.
