Wszystkie strony
Obsługiwane przez GitBook
1 z 7

Loading...

Loading...

Loading...

Loading...

Loading...

Loading...

Loading...

Edycja organizacji

Ten artykuł wyjaśnia, jak edytować lub usunąć integrację organizacji DevOps z Xopero ONE.

Aby edytować integrację organizacji DevOps w Xopero ONE, otwóz kartę DevOps, przejdź do odpowiedniej sekcji i wybierz opcję Edytuj.


Edycja

Metoda integracji

Ponieważ środowisko DevOps jest już dodane, metoda integracji nie może być edytowana. Aby ją zmienić, musisz usunąć organizację i dodać ją ponownie.

Ustawienia repozytoriów

Możesz dostosować ustawienie, które automatycznie dodaje nowe repozytoria do Xopero ONE. Aby zmienić tę opcję, użyj przełącznika w sekcji Ustawienia.

Domyślny worker

Możesz zmienić domyślne urządzenie, które jest odpowiedzialne za wykonywanie zadań backupu oraz przywracania danych.

Zapobieganie throttlingowi

Jeśli chcesz dodać dodatkowe konta w celu ograniczenia throttlingu, możesz dodać ich poświadczenia i zarządzać nimi w tym miejscu.

Ustawienia synchronizacji

Tutaj możesz edytować ustawienia synchronizacji, w tym opcje dotyczące synchronizacji listy repozytoriów.


Aby usunąć organizację DevOps z Xopero ONE, kliknij przycisk Usuń znajdujący się na dole okna edycji organizacji.

Usuwanie organizacji

DevOps

Przypisywanie licencji
Dashboard organizacji
Lista repozytoriów
Dashboard repozytorium
Edycja organizacji
Reautoryzacja
Cover
Cover
Cover
Cover
Cover
Cover

Dashboard organizacji

Dowiedz się więcej o dashboardach dla organizacji DevOps.

W systemie XMS zarówno urządzenia, jak i organizacje posiadają dedykowane panele (dashboardy), które pozwalają na podgląd i zarządzanie wszystkimi powiązanymi z nimi szczegółami.


Szczegóły organizacji

Każda organizacja dodana do Xopero ONE jest wyświetlana w odpowiednim dashboardzie DevOps (np. GitHub, GitLab, Bitbucket).


Chronione repozytoria

Ta sekcja wyświetla informacje o wszystkich repozytoriach, w tym całkowitą ich liczbę oraz liczbę repozytoriów z przypisaną licencją.


Przypisane plany

W tym miejscu możesz zobaczyć wszystkie plany backupu przypisane do organizacji, wraz ze statusem ostatnio wykonanej kopii zapasowej.


Przypisywanie planu

Możesz przypisać swoją organizację do istniejącego planu backupu lub utworzyć nowy, korzystając z opcji Przypisz plan.


Możesz edytować szczegóły swojej organizacji, korzystając z opcji Edytuj.


Przyciski Przywróć oraz Przeglądaj wyświetlają listę repozytoriów w organizacji wraz z panelem przywracania widocznym z boku ekranu.

Zarządzanie

Przywracanie

Przypisywanie licencji

Ten artykuł wyjaśnia, jak włączyć lub wyłączyć ochronę repozytoriów poprzez zarządzanie przypisywaniem licencji.


Aby włączyć lub wyłączyć licencje dla swoich repozytoriów, otwórz odpowiedni dashboard (np. GitHub) i kliknij przycisk Przeglądaj w prawym dolnym rogu kafelka organizacji. W tym miejscu możesz zarządzać wszystkimi swoimi repozytoriami oraz włączać lub wyłączać ochronę poprzez przypisywanie licencji.

W kolumnie Licencja przypisana użyj przełącznika, aby włączyć lub wyłączyć ochronę.

Do korzystania z Xopero ONE wymagane są licencje. Aby uzyskać licencję, skontaktuj się z jednym z naszych partnerów handlowych lub napisz do nas bezpośrednio na adres: .

Ochrona repozytoriów

sales@xopero.com

Lista repozytoriów

Ten artykuł zawiera informacje na temat listy repozytoriów oraz jej synchronizacji.

Lista repozytoriów jest dostępna w dashboardzie organizacji DevOps pod przyciskiem Przeglądaj.


Przegląd listy

Każda lista wyświetla kluczowe informacje o repozytoriach w formie tabeli. Aby modyfikować kolumny wyświetlane na liście, użyj przycisku ⚙ Koła zębatego po prawej stronie.

  1. Nazwa — nazwa repozytorium.

  2. Slug — identyfikator strony repozytorium.

  3. Status — status repozytorium.

  4. Status backupu — status ostatniego backupu.

  5. Licencja przypisana — pozwala na przypisywanie lub usuwanie licencji z repozytoriów.

  6. Ostatnia kopia — czas ostatniego backupu; obejmuje również próby zakończone niepowodzeniem.

  7. Następna kopia — zacowany czas rozpoczęcia kolejnego backupu.

  8. Ostatnia udana kopia — czas ostatniego pomyślnie wykonanego backupu.

  9. ID repozytorium — identyfikator repozytorium.


Podczas dodawania nowej organizacji DevOps możesz określić godziny, w których Xopero ONE ma synchronizować się z jej repozytoriami, lub ustawić powtarzalny interwał czasowy.

Możesz również uruchomić zadanie synchronizacji bezpośrednio z listy repozytoriów — aby zsynchronizować Xopero ONE ze swoim środowiskiem DevOps, kliknij przycisk 🔄️ Synchronizuj. Czas ostatniej synchronizacji jest widoczny pod listą repozytoriów.

Synchronizacja

Dashboard repozytorium

Ten artykuł zawiera informacje na temat dashboardu repozytorium oraz jego szczegółów.


W widoku listy repozytoriów kliknij ikonę Szczegóły repozytorium znajdującą się obok repozytorium, które chcesz sprawdzić, aby otworzyć panel boczny ze szczegółami.


Panel boczny ze szczegółami repozytorium jest podzielony na 4 oddzielne kafelki zawierające różne informacje o repozytorium oraz backupie.

Szczegółowe informacje o aktywnych repozytoriach można wyświetlić z poziomu widoku listy repozytoriów. Listę tę otworzysz za pomocą przycisku Przeglądaj w dashboardzie organizacji DevOps.

Szczegółowe informacje

Szczegóły repozytorium

Status repozytorium

Zajętość magazynu

Plany backupu

Statystyki i powiadomienia

Reautoryzacja

Dowiedz się więcej o alertach dotyczących reautoryzacji w Xopero ONE.


Jeśli wystąpi problem z tokenem, w Dashboardzie organizacji pojawi się powiadomienie z prośbą o ponowną autoryzację organizacji. Reautoryzacja jest niezbędna do przywrócenia funkcjonalności integracji.

Ignorowanie problemów związanych z tokenem może skutkować przerwami w operacjach backupu powiązanych z daną organizacją DevOps.

Xopero ONE wykonuje okresowe próby synchronizacji z usługami DevOps w określonych odstępach czasu, aby upewnić się, że token integracji działa poprawnie.